spongecakes

♦ life in a suitcase ♦

vad fan ar en clown?

Publicerad 2011-12-29 12:36:05 i travelling


idag var en otroligt kul och kaostisk dag da barnen i banjara basti fick for forsta gangen traffa en clown! hanna gar teater i malmo och har som projektarbete att lara ut barnen om halsa och liknande, samtidigt som hon ar utkladd till clown.
barnen blev superglada sa fort de sag henne! jag forsokte forklara for dem att det var clownen ebba, men de insag snabbt att sa var inte fallet.

har kommer lite bilder:



rishi och en som jag alltid glommer bort namnet pa.



vet ej vad hon heter, he.



ledsen clown.



hanna forsoker fa barnen att tvatta ansiktet.



gullunge som jag inte vet namnet pa (trodde att jag hade bra koll pa barnens namn efter tre veckor..).



clownis hanna.



osha, en av eleverna i min och hannahs klass.



sojla. nagot av det sotaste jag har sett.



carina. hon ar min egen lilla gosunge. hon tycker om att pussas och bli buren.



barnen ater mat.



jag och bugali. hon ar den vackraste manniskan jag nagonsin har mott. hennes blick ar helt otrolig. indian's next top model. jag ser forovrigt valdigt sliten ut och mitt har hade inte varit i narheten av shampoo och vatten pa nagra dagar..



arti och en tjej som borjar pa p. he.



alskar den har bilden! jag och hannah har tittat pa den har tusentals ganger. sa otroligt sot.



quchi eller hur man nu stavar hennes namn. jag kallar henne tussi. hon ar sot.



elakabindia och snallabindia hoppar hoppar hopprep.



raki, en annan elev i varan klass.



har ar tina. hon ar valdigt duktig, men har en tendens att skrika ut det ratta svaret och ibland kan hon vara lite taskig med de andra barnen. men jag tycker om henne. jag larde mig hennes namn forsta av alla.

hej igen!

Publicerad 2011-12-26 16:27:42 i travelling


jag maste beratta om den mest magiska julaftonen jag nagonsin har upplevt! tidigt pa lordagmorgon at jag, hannah och hanna frukost med tva av guiderna. sedan satte vi oss i bilen och akte en biltur som varade i cirka fyra timmar. det var ganska drygt, men som tur var kunde jag lyssna pa min ipod under hela resan. jag hatar att erkanna det, men man blir lite less pa indisk musik da tuk tukarna spelar pa hogast volym varje dag pa vag till banjara.

var slutdestination var pushkar! en jattemysig liten stad med en helig sjo, tempel och en fantastik shopping! vi borjade med att ga till ett stalle och ata lunch. jag, hannah och hanna var radda att vi skulle bli magsjuka eller liknande, men hitills har ingen av oss matt daligt. jag bestallde nagon konstig matratt. det var tva bollar, fyllda med jordnotter, bananer och grapefruktkarnor och over det var det en konstig sorja som var ganska stark. jag har varit vegetarian i over en vecka nu, och tankte se hur lange jag klarar mig efter att den har resan ar over.

efter den ackliga lunchen, var det dags for oss att fonstershoppa. guiderna har inte tillatelse att folja med oss pa marknaden av nagon konstig anledning, sa vi tjejer gick for oss sjalva. jag kollade ut julklappar at mina fina slaktningar och vanner samt lite till mig sjalv (aven om den har resan i sag ar en megastor upplevelse sa ar det alltid kul att ha nagot matriellt).
nar klockan var runt tre var det dags for oss att rida kamel! det var det absolut hemskaste jag har varit med om, speciellt nar kamelen skulle stalla sig upp pa sina fyra ben. jag skrek som en galning och alla runt omkring mig skrattade och filmade... nar den gick kandes det som att jag skulle bli avsparkad flera ganger. jag reagerade pa varje rorelse den gjorde, men guiden forsokrade mig att kamelen (som for ovrigt heter romeo) inte var farlig alls och att jag skulle ta det lugnt. for hannah och hanna gick det hur bra som helst och det kom inte ett ljud fran deras munnar. jag vagade inte ens slappa taget och gick miste om manga fotoogonblick. det var verkligen hur vackert som helst i oknen. berg med tempel pa toppen, djur som sprang forbi. ja, hur fint som helst!
val framme hade nagra man satt upp talt at oss med sangar innuti. vi trodde att det skulle bli valdigt kallt under natten, men det visades sig vara varmare ute an i vart rum har pa the camp.
mannen hade aven lagat mat at oss, som var valdigt god. jag tror att det berodde mest pa att det inte var lika starkt som det ar har pa garden. jag vagade inte dricka vatten for att jag vagrade "ga pa toa" ute i ingenstans. plus sa hade radjesh (en av guiderna) inte hittat nagot toapapper pa vagen dit, vilket inte gjorde saken battre. jag holl mig i tjugofyra timmar faktiskt och mina vanner var imponerad av mig (och jag ar lika imponerad sjalv, hahaha).
nar morket foll tog vi pa oss vara filtar och satte oss vid lagerelden och pratade om allt mojligt. om fattigdom, om barnen i banjara basti och deras framtid, om problem, om kulturskillnader, om traditioner med mera. mitt under allt prat skots det raketer i gront, rott och rott borta i fjarran. det var ett otroligt fint ogonblick och for att inte glomma lyste stjarnorna pa himmeln klrare an nagonsin.

dagen efter akte vi bil (inte kamel som tur var) tillbak till pushkar och da var det dags for shopping i massor! jag ar valdigt nojd med julhandeln (dagen efter julafton..) och langtar efter att fa dela ut dem till nara och kara. nar klockan var halv tva at vi lunch pa samma stalle som innan, och aven den har gangen fick jag tva bollar till lunch. dock var det potatis och jordnotter i dem den har gangen och de smakade mycket battre an dagen innan.
nagon timme senare akte vi bil hem. oturligt nog hade min ipod inte stangts av under natten och min mobil var lika dod den med. jag forsokte lasa, men pa grund av den guppiga vagen sa var det nastan omojligt. istallet forsokte jag sova, men det resulterade bara med att jag dunkade huvudet i fonsterrutan.

ja, det var en "kort" sammanfattning av min julhelg. hoppas ni hade det lika fint som jag hade!

en juluppdatering fran INDIEN!

Publicerad 2011-12-23 16:28:59 i travelling


igar var det en vecka sedan min och hannahs resa paborjades! i torsdags gjorde jag bort en redovisning och sedan akta jag och mamma till resecentrumet, med ett snabbt stopp pa michael elis for att saga hej da till nagra kara vanner. och sen var det antligen dags att aka i vag!
buss fran ornskoldsvik till sundsvall, tag till arlanda och efter det flyg till istanbul. i istanbul besokte jag och hannah hagia sofia, en kand moské som var jattehaftig. nar klockan var runt atta bar det i vag till new delhi. tidigt pa morgonen var vi framme och dar blev vi upphamtade av en man som heter radish. vi traffade aven varan da blivande rumskamrat hanna. hon kommer fran skane och tycker att vi pratar roligt...
sedan fick vi bil fran new delhi till sikar. det tog ungefar atta jobbiga timmar, men som tur var sovde vi alla under hela farden. vi tog aven ett stopp pa vagen for att ata frukst, som sedan kom att bli det ackligaste jag har atit. en daligt roastad toast med klumpigt smor och en alldeles for sot jordgubbsmarmelad till.

val framme i sikar, eller kunwar pura som garden vi bor pa heter, fick vi halsa pa alla volotarer. de ar alla svenskor och ar nagra ar aldre an oss. tillsammans med dem akte vi till vad de kallar for en galleria. det var mer som en ica maxi, fast med mindre mat och mer klader och pa tre vaningar. dar handlade vi lite passande klader for man far inte ha tighta klader som visar axlar eller ben. resten av forsta dagen tog vi lugnt och packade upp vara vaskor. dock hade hannas blivit kvar i moskva, men som tur ar kom den tillbaka IGAR.

sedan dess har vi traffat barnen i banjara basti, haft olika workshops och en massa annat kul. jag far forsoka skriva om det senare. och lagga upp lite bilder! har fyra kameror med mig, sa alla som skriver "du tar val mycket kort?!" kan sluta oroa sig!<

imorgon ar det julafton och da ska jag, hannah, hanna och tva guider som jobbar for avi vara i pushkar. det ar en jatteliten stad som halvt ligger i oknen och dar ska vi sova over i talt. och rida kameler! hanna ar valdigt excited over det. ska borja julhandla da ocksa (typ flera veckor senare an alla andra?) samt leta en massa saker at mig sjalv. min vaska kommer att vara overviktig nar vi ska aka hem.

jag vill inte aka hem, allt ar sa underbart har. jag alskar mitt liv just nu, haha!

/ lost girl in india

IMORGON!!! AAAAAAAHHHH

Publicerad 2011-12-14 15:25:30 i travelling


torsdag: redovisning om sociolekt, gröt, buss till sundsvall, tåg till arlanda. vänta.
fredag: flyg till istanbuls flygplats, gå och kring och vänta i x antal timmar, ta taxi alt. tunnelbana tillbaka till flygplatsen. vänta. flyg mot new delhi. vänta.
lördag: landa i new delhi klockan fyra på morgonen, möta upp någon snubbe, handla kläder, åka till campingen. 

all denna väntan är över.



all this and heaven too

Publicerad 2011-12-06 18:51:18 i thoughts


kändes som att jag skulle bryta ihop idag.
kroppen orkar inte mer, hjärnan står still
och jag känner hur stressen och prestationsångesten
svämmar över. 
vill ju bara göra mitt bästa, men i längden får
det mig att bara må dåligt. 

skulle verkligen behöva trycka på off-knappen,
men jag har inte hittat de ännu.


tur att jag snart kommer att få en annorlunda
vardag, en vardag långt ifrån min vanliga.

18:35

Publicerad 2011-12-03 18:35:18 i whatever


gårdagen bestod av twilight soundtracket och lite ekologisk choklad. 
idag faller regnet och snart ska man leka filosofisk framför matrix med
en fin vän. bra dag!

Om

Min profilbild

spongecakes

sandra, bosatt i örnsköldsvik sedan 18 år tillbaka. drömmer om att få upptäcka världen och hjälpa andra. tycker om mina vänner, festligheter, musik, ord och foto. bloggar om känslor, händelser och sådant som jag anser är fint.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela